luni, 11 aprilie 2011

In ce consta TEHNICA TERAPEUTICA BOWEN?

Terapia Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate cu degetele asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari pre-existente de bine, sanatate, echilibru si optim existential.

Exista anumite pauze intre secventele de miscari, ce ofera corpului timpul necesar pentru prelucrarea informatiilor primite, pentru formularea reactiei de raspuns si activarea procesului de auto-vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile, chiar dupa prima sedinta de tratament, deoarece corpul va continua procesul de autovindecare si in zilele urmatoare. De cele mai multe ori sunt necesare doar cateva sedinte de tratament pentru a rezolva afectiuni acute. Terapeutul nu forteaza organismul sa execute o comanda, ci permite acestuia sa intreprinda acele actiuni necesare pentru a se auto-vindeca, in propriul sau ritm si in propriile sale limite.

CUM FUNCTIONEAZA? “Miscarile” Bowen - stimuleaza proprioceptorii si fibrele senzoriale aflate la periferia sistemului nervos. Ca rezultat direct al unei sedinte Bowen, se observa slabirea aderentelor, inmuierea tesutului afectat si imbunatatirea posturii si a mobilitatii, fara manipulare in forta sau intindere.


Tehnica Bowen are cel mai profund efect in zona sistemului nervos autonom (SNA) -cel ce raspunde de mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNA controleaza peste 80% din functiile corpului. Vindecarea are loc atunci cand SNA trece de le dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen are abilitatea de a activa aceasta schimbare; in timpul sedintelor de tratament, pacientii adesea adorm sau trec intr-o stare de relaxare profunda. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica.

Majoritatea miscarilor Bowen se suprapun peste punctele de acupunctura, tsubo,shiatsu, trigger, masaj terapeutic thailandez ; unele cuprinzand chiar doua sau trei meridiane dintr-o data. Memoria celulara –oamenii de stiinta au demonstrat ca unele miscari specifice Bowen declanseaza recuperarea memoriei celulare a organismului, prin accesarea “tiparului original” si reinstalarea parametrilor unei stari anterioare de bine si echilibru

Terapeut Bowen: Florica Mihai ( detalii despre mine in profil), tel 0727214812

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu