marți, 5 iunie 2012

Cum se folosesc uleiurile esentiale terapeutice ?

Tot mai multi prieteni, cunoscuti, pacienti m-au intrebat in ultima vreme cum pot sa foloseasca uleiurile esentiale terapeutice pentru a-si imbunatati sanatatea, vitalitatea, si starea de bine, pentru a vibra prin emotii pozitive cat mai mult timp. Este uimitor ca din ce in ce mai multa lume, vine spre Aromoterapie.... aceasta stiinta straveche si nobila, mai ales acum , in acest 2012, cand timpul fiecaruia pentru dezvoltarea personala este din ce in ce mai intens si mai pretios. Un ajutor din partea uleiurilor esentiale poate fi de multe ori un real ATU.


Utilizarea uleiurilor esențiale nu se limitează la Aromoterapie. Există sute de moduri de a utiliza uleiuri le esențiale terapeutice iar cei care le folosesc găsesc noi aplicații zi cu zi!

Dar, mai întâi, să va răspund la câteva întrebări frecvente care mi s-au adresat in ultima vreme cu privire la utilizarea uleiurilor esentiale.

Ce se întâmplă dacă nu am mai folosit uleiuri esentiale pana acum?


Nici o problema, la fel ca și orice proces nou de învățare, ia-o usor, incepe cu o respirație profundă și bucura-te de acesta desfatare! Pe măsură ce utilizezi uleiuri terapeutice vei începe să iti cunosti corpul și vei fi atras de ceea ce ai nevoie. Ai incredere si urmeaza-ti instinctele!

Cât de mult ulei pot sa folosesc?

Întotdeauna consulta ghidurile de referință pentru uleiuri single si blenduri. În general, câteva picături in palme, pe talpile picioarelor sau local va fi suficient.
La copiii mici sub 2 ani , uleiurile se aplica pe talpi si diluate.
Atentie! Aceste recomadari nu se refera decat strict la uleiurile Young Living!!!

Uleiurile ar trebui să fie diluate cu până la 30% pentru masaj general , pentru copii si anumite animale de companie .

Sunt îngrijorat de răspunsul pielii mele. Ce trebuie să fac?

Dacă esti preocupat de sensibilitatea pielii tale, efectueza o verificare rapidă, pe partea interioară a brațului superior, pune o picătură de ulei pentru a vedea dacă apare roșeață. Dacă este așa, se aplică o bază de ulei vegetal pentru a dilua uleiul înainte de aplicare.

Ce se întâmplă dacă am o reacție alergică?


Reacțiile alergice sunt cauzate de "histamina", o molecula de proteina. Uleiurile esentiale nu conțin proteine, deci O REACTIE ALERGICA NU ESTE POSIBILA! Roșeață indică de obicei o reactie de detoxifiere, nu o reactie alergica.

Daca uleiul pe care-l testezi nu e din clasa terapeutica este posibil să aveți o reacție la solventul utilizat de producatorul respectiv ! Deci, asigurați-vă că folosiți uleiuri esentiale din clasa terapeutica!

Cum sunt uleiurile absorbite in organism?

Există patru moduri în care uleiurile patrund in corpul uman :

Piele - aplicarea topică sau aplicarea directă pe piele

Orificii - Utilizarea de supozitoare, injectii sau tampoane.

Plamani - Inhalarea uleiurilor .

Digestiva - consumul intern pe cale orală. Acest lucru se refera la a înghiți o capsula de ulei, plasându-l într-o băutură sau punerea lor direct în gură.

Pentru scopurile noastre ne vom gândi la utilizarea uleiurilor in aceste moduri:

• Aplicarea topică

• Inhalare

• Consumul intern

Există mai multe moduri diferite de a le utiliza topic, inclusiv:

• Aplicarea directă – pe piele, pe talpi , pe zona dureroasa sau afectata

• Folosirea ca parfum natural este metoda mea favorita!

• Tehnica Vita Flex - tehnica tibetana de masaj combinata cu uleiuri terapeutice pentru a ajuta clar colonul, a fluidiza traficul în sistemul respirator, de a îmbunătăți auzul, si multe altele.

• Tehnica Raindrop – tehnica si ritual de aplicare a uleiurilor esentiale in scop terapeutic conceputa initial pentru tratamentul scoliozei si afectiunilor coloanei vertebrale si care se poate adapta prin orice afectiune a organelor interne ( prin suplimentarea sau inlocuirea unora dintre uleiurile standard)

• Masaj - un masaj cu uleiuri esentiale combinate intr-o maniera personalizata.

• Terapia Auriculara - uleiuri aplicate la urechi in scop de eliberare fizica si emotionala .


Cum pot utiliza metoda Inhalarii?

Aceasta este una dintre cele mai simple moduri de a folosi uleiurile.


Pur și simplu, mirosind uleiul direct din sticlă. Sau, pun cateva picaturi in palma . Apoi activez uleiul invartind de 3 ori in sensul acelor de ceasornic și mirosind. Este atât de simplu!Uleiurile esentiale terapeutice NU SE ARD , NU SE INCALZESC deoarece moleculele delicate de ulei esential isi pierd efectul terapeutic prin descompunere termica. Compania Young Living nu recomanda folosirea uleiurilor din clasa terapeutica in scop exclusiv aromatic ( prin incalzire in aromacandela)

Folosirea unui difuzer cu ultrasunete este o experienta deosebita! Iubesc aceasta metoda, este una dintre cele mai placute si prin difuzarea uleiurilor esentiale in casa poate beneficia toata familia de efectul lor terapeutic. Copiii care cresc in atmosfera uleiurilor esentiale, cresc mai linistiti, mai armoniosi, mai atenti, mai constienti experientele lor emotionale.

Sfaturi pentru utilizarea topica a uleiurilor esentiale!

• Pune o picatura sau doua de ulei Purification în umidificatorul sau difuzerul ultrasonic , sau dilueaza in apa intr-un recipient tip spray si pulverizeaza in aerul din camera pentru distrugerea virusilor si bacteriilor si crearea unei atmosfere de calm si buna dispozitie.

• Puneți ulei Sacred Mountain pe putina vata și introdu-o in ventilator sau in fanta aparatului de aer conditionat din birou sau masina. Te vei simti conectat la constiinta Universala.

• O picătură de ulei de lavanda pe o față de pernă iti asigura un somn ohihnitor si inaltator . Lavanda are o frecventa vibrationala de 118Mhz spre deosebire de frecventa vibrationala a unui om considerat sanatos- de 62-68Mhz.

Cum le iau intern?


Una dintre căile mele preferate pentru a ingera uleiurile este de a pune o picătură sau două într-un pahar cu apa sau într-o linguriță de miere.

În timpul verii, îmi place sa adăug Lemon, Grapefruit, Peppermint sau uleiuri esențiale citrice proaspete in apa de baut. Amintește-ți că sunt foarte concentrate, astfel ca, ai nevoie doar o picătură! Uleiurile citrice sunt anticancerigene, menta creste capacitatea de concentrare cu 28%- fapt demonstrat prin studii clinice efectuate in Germania.


Dacă nu vă place gustul de tămâie sau Santo Palo, poti adauga 2-4 picături într-o capsulă vegetala, se diluează cel puțin 50:50 cu un ulei comestibil si se înghite

Majoritatea uleiurilor comestibile (ingerabile) sunt controlate de urmatoarele standarde:

GRAS “Generally regarded as Safe” - în general considerată ca fiind sigur. Exemple sunt uleiuri esențiale de mentă și de vetiver.
FA - FDA Approved Food Additive. Exemple sunt Clove și arborele de ceai (Melaleuca alternifolia) .
FL - Flavoring Agent. Exemple sunt Eucalipt ul(anumite specii) si ulei esential de Valeriana.
Mentiune! : toate aceste standarde sunt inferioare celui acceptat de Young Living ca „100% pure therapeutical grade A” ceea ce semnifica faptul ca uleiul a fost urmarit inca de la plantare ca specia botanica sa fie certa, solul in care creste sa fie organic, sa nu se foloseasca insecticide , ierbicide, fertilizatori chimici, distilarea sa se faca la temperatura cea mai mica posibila pentru specia respectiva recpectand metode antice de distilare, ambalarea si livrarea produsului finit sa ajunga direct la consumator, fara intermediari, pentru evitarea oricaror fraude.

Nu uitați să verificati daca uleiul dvs. este sigur pentru utilizarea în modul în care doriți să-l folositi!

Pentru Uleiurile Young Living putem pune la dispozitia celor interesati ghidurile de utilizare care indica modul de folosire al fiecarui ulei (din cele peste 150 produse de companie!!!!) sau combinatie de uleiuri, in functie de afectiune – cu ce tip de ulei poate fi abordata, sau in functie de emotia negativa ce se doreste a fi eliberata si resetata , precum si modalitatea de lucru cu acestea.
Pentru fiecare dintre aceste aspecte ma puteti contacta la tel : 072.72.148.12

Dar stai!

Iată câteva modalități de a folosi uleiurile în casa:
• ca insecticide pentru insectele nedorite in apartamant
• trusa de prim ajutor
• ca insecticid pentru plantele de apartament
• ca trusa de prim ajutor pentru animelele de casa

După cum vedeți, utilizarea uleiurilor esențiale este într-adevăr fără sfârșit. Zi de zi descoperim moduri noi de utilizare a acestora in cele mai variate scopuri. De ce sa nu iti folosesti si tu creativitatea si sa descoperi modalitati noi de utilizare?

Un comentariu: