marți, 14 februarie 2012

Apa are memorie


Un documentar foarte frumos despre apa noastra cea de toate zilele.

S-au spus atatea despre apa si totusi o cunoastem atat de putin.

Desi indelung studiata, totusi inca mult prea putin cunoscuta.

Apa se afla in proportie de:
peste 97% in embrionul de 7 zile

80% in noul-născut

72% din greutatea corpului uman

90% din componenta creierului, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Masaro Emoto)

90% din componeta neurotransmitatorilor - responsabili de transmiterea acestor mesaje

Sta in puterea noastra sa o folosim intr-un scop benefic , evolutiv, mai ales acum in Anul Dragonului de Apa (23 ianuarie 2012 - la 9 februarie 2013)

Sărurile anorganice din apele minerale sunt tot atît de intraductibile de către organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaște. Nu le folosește. Mineralele anorganice din compoziția acestor ape înfundă arterele, rigidizează țesuturile, uzează rinichii, imobilizează articulațiile.

Surse de apă pură, benefică sănătății, sunt trei la număr :

1. din fructe și legume proaspete ;

2. din apa purificată prin distilare;

3. din apa de ploaie din zone cu atmosferă nepoluată.

Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca in 90 % din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 % din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Dintre 8 senzatii de foame 7 sunt in realitate de sete!

Pe linga calitatile apei, pe care nu trebuie sa le pierdem nici o clipa din vedere, este foarte important si modul cum bem apa. Apa se bea incet, fara graba, luind in gura cantitati cit mai mici. Fiecare inghititura trebuie "savurata", pentru a amesteca apa cit mai bine cu saliva, ceea ce contribuie considerabil la scaderea TS, atit de necesara unei hidratari eficiente.

Te doare capul sau obosesti repede dupa efort intelectual? Dar apa, cata bei?... Cartilagiile au si ele un procent mare de apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza deshidratarii. Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficientei apei in organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza. Asa ca a concluzionat cu umor: “Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!” Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv “Nu esti bolnav! Doar ti-e sete…”

Cum putem beneficiza apa de baut ?

-prin rostirea rugaciunii TATAL NOSTRU

-prin rostirea cuvintelor: "IUBIRE SI RECUNOSTINTA" - au cea mai mare putere de beneficizare a apei.( dupa Masaro Emoto

- prin expunere la soare

- prin depozitarea ei in vase de argint sau sticla de culoare albastra.

- prin folosirea apei sfintite ( aghiazama mica ) in proportie de cateva picaturi aghiazma la litrul de apa